iemand aan zijn degen rijgen


iemand aan zijn degen rijgen 1.0

((vooral) in België)

iemand verslaan

Algemene voorbeelden


Steve Darcis heeft zijn tweede ATP-titel uit zijn carrière gewonnen. Hij versloeg de Zweed Robin Söderling in twee sets. Robin Söderling begon boordevol vertrouwen aan de finale, want de Zweed had de voorbije week Radek Stepanek en Andy Roddick aan zijn degen geregen.

http://sporza.be/cm/sporza/archief/2.1143/tennis/ATP/atpnieuws/080302_ATP_Memphis_finale,

De Duitser, als vierde gestart, bleek over een beduidend hogere topsnelheid te beschikken dan de rest. Na kwart wedstrijd reeg hij ook Goossens aan zijn degen en reed onverstoord naar de overwinning.

De Standaard,

Piet Piraat heeft zijn Nederlandse rivaal Pret Piraat aan zijn degen geregen. Studio 100, de werkgever van Piet Piraat nam het niet dat de Nederlanders van de kindershow Flappelientje de figuren van het bedrijf uit Schelle schaamteloos kopieerden. De rechtbank van Amsterdam heeft Flappelientje daarom veroordeeld.

http://www.madeinmetropool.be/nieuws/piet-piraat-haalt-het-van-piet-pret/,

iemand aan zijn degen rijgen 2.0

( Gezegd van mannen)
geslachtsgemeenschap hebben met iemand

Algemene voorbeelden


Mannen die vrouw na vrouw aan hun degen rijgen, zijn vrolijke players. Als ik er een avond invlieg en me wat uitbundig gedraag, word ik misschien niet altijd hardop een slet genoemd, maar stuit ik in elk geval op bedenkelijke blikken.

http://www.humo.be/humo-archief/267632/sletvrees-documentairemaakster-sunny-bergman,

Of denk je soms dat het aan de vrouwen ligt die hij aan de lopende band aan zijn degen reeg?

In liefdes naam, Greta Seghers,

Een Engelse seksverslaafde gaat verhuizen omdat hij alle dames in zijn woonplaats heeft afgewerkt. Meer dan 500 schonen heeft hij aan zijn degen geregen.

http://www.manbijthond.nl/fragmenten/wanneer-sneuvelde-uw-versierpoging,

Het palmares van Tiger Woods kan Ashley Cole (voorlopig) niet voorleggen, maar met Aimee Walton, Sonia Wild, Vicky Gough en Ann Corbit heeft hij toch ook vier knappe stoten aan zijn degen geregen.

http://www.hln.be/hln/nl/7996/stars/photoalbum/detail/1071431/787230/0/De-vier-op-een-rij-van-Ashley-Cole.dhtml

Ik ken een man die altijd zei: ik voel een grote behoefte je te koesteren en te beschermen, mooie slimme lieverd. Hij heeft er inmiddels veel meer aan zijn degen geregen dan die hele Jeroen Pauw.

http://books.google.nl/books?id=KLO2VL5tdHEC&pg=PT9&lpg=PT9&dq=%22degen+geregen%22&source=bl&ots=S1kVg9ZVSJ&sig=KUszsAIcBsCGWpL0OPOrTZcAfAM&hl=nl&sa=X&ei=OorGU6bmNoWi0QXtmYDgAw&ved=0CDoQ6AEwBTgK#v=onepage&q=%22degen%20geregen%22&f=false,